Siirry sisältöön

”Asuntola” myös opiskelijoiden hevosille

Järviseudun ammatti-instituutin luonnonvara-alan toimipisteessä Kurejoella toimii kahdeksan karsinapaikan hevostalli, jossa toteutetaan maatalousalan perustutkintokoulutuksen valinnaiset hevosopinnot. Opetustalli tarjoaa myös mainiot puitteet Green Care -koulutuksen ja -palvelutoiminnan järjestämiseen.

JAMIn opetustalli on peruskorjattu vuonna 2012. Tallissa on karsinapaikat kuudelle hevoselle ja kahdelle ponille. Tallista löytyy myös pesupaikka, varuste- ja rehuhuoneet, WC sekä taukohuone. Hevosten kuljetukseen on käytössä oma traileri. Opiskelijoiden käytössä on valaistu, kivituhkapohjainen ratsastuskenttä sekä estekalusto. Lisäksi talliympäristöön kuuluvat tarhat ja laitumet. Oppilaitoksen ympäristöstä löytyy hyvät maastot ratsastamiseen ja ajamiseen.

Hevosalan opinnot antavat osaamisen erilaisten hevosten käsittelyyn ja hoitamiseen, tallitöihin ja talliympäristöstä huolehtimiseen sekä perustaidot ratsastamiseen ja ajamiseen. Opiskelijoiden erilainen taitotaso otetaan huomioon opetuksessa. Opetuksesta vastaa pitkän hevosalan kokemuksen omaava ratsastuksenohjaaja.

Opiskelemaan oman hevosen kanssa

Oppilaitoksella on omia hevosia ja poni. Lisäksi opiskelijat saavat tuoda oman hevosen mukanaan tullessaan opiskelemaan. Itse hoitaen ja omilla rehuilla tallipaikka on opiskelijalle maksuton. Vapaaksi jääneitä karsinapaikkoja voidaan tilanteen mukaan vuokrata myös ulkopuolisille. Karsinapaikkoja voi tiedustella oppilaitoksen koulutusalajohtajalta.

Opiskelijoiden on mahdollista viettää aikaa tallilla ja hevosten parissa myös iltaisin ja vapaa-ajalla. Lähialueen tallilta on mahdollista vuokrata maneesia käyttöön ja osallistua valmennuksiin tai sopia valmennus oppilaitoksen kentälle.

Opetushevoset / oppilaitoksen omat hevoset

Sh-ruuna Villen Valtti *2007

i: Virkku-Vikkelä

e: Vireen Valo, ei: R.V. Vire

”Urho” on peruskiltti ruuna, jolta kuitenkin löytyy vähän ”pilkettä silmäkulmasta”. Urho on perso kehuille, ja kokeneemman ratsastajan käsissä siitä kuoriutuu varsinainen kouluratsu.

Risteytysponiruuna Amazing Pancho

i: Pickles

e: Natali, ei: Broomells Salvo*

”Pancho” on kiltti ja ihmisrakas maskotti, jolla voi myös ratsastaa ja ajaa. Erityisesti ajaminen on Pancholle mieluisaa. Pancho toimii erinomaisena opetusponina erilaisissa tapahtumissa ja alakoulujen ja päiväkotien vierailuissa. Pikkuinen poniruuna sulattaa jo pelkästään ulkonäöllään kaikkien sydämet.