Siirry sisältöön

Opas uudelle opiskelijalle - kaikki mitä sinun tulee tietää opintojen alussa

Tervetuloa opiskelemaan Järviseudun ammatti-instituuttiin! Olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja sinut on kirjattu Järviseudun ammatti-instituutin (Jami) opiskelijaksi. Tältä ohjesivustolta löydät kaiken tarpeellisen opintojen aloittamiseen. Lue tämän sivun ohjeet huolellisesti läpi.

Tunnukset

Olet saanut henkilökohtaiseen sähköpostiisi tunnusviestin, joka sisältää sinun henkilökohtaiset Oppinet -tunnukset. Oppinet-tunnuksilla pääset kirjautumaan oppilaitoksen tietokoneille sekä saat käyttöösi kaikki 365-sovellukset. Oppinet-tunnuksesta voidaan käyttää myös termiä 365-tunnus.

Esimerkki tunnusviestistä.
Tunnusviesti näyttää tältä.

365-sovelluksiin kuuluvat mm. oppilaitoksen sähköposti Outlook, pikaviestintä- ja ryhmätyöskentelyohjelmisto Teams, tekstinkäsittelyohjelmisto Word, taulukkolaskentaohjelmisto Excel, diaesitysohjelmisto PowerPoint sekä pilvitallennusohjelmisto OneDrive. Voit käyttää näitä sovelluksia suoraan internetselaimessasi kirjautumalla osoitteessa alla olevasta linkistä. Voit myös asentaa samasta linkistä sovellusten työpöytäversiot tietokoneellesi.

Oppinet-tunnuksilla pääset kirjautumaan myös Jamin verkko-oppimisympäristöön (ItsLearning). Valitse Itslearningissa kirjautumiskohta ”Kirjaudu Office 365-tunnuksilla”.

Muista, että Oppinet / 365 -tunnukset ovat henkilökohtaiset. Pidä ne tallessa! Kun saat tunnukset sähköpostiisi, testaa niitä heti kirjautumalla 365-sovelluksiin sekä ItsLearning -ympäristöön.

Mikäli sinulla on ongelmia kirjautumisessa niin ole yhteydessä tai et saanut tunnusviestiä niin ole suoraan yhteydessä:

Opintosihteerien sähköpostiosoitteet ovat etunimi.sukunimi@jamin.fi tai opintosihteeri@jamin.fi.

Opiskelijakortti

Jamin opiskelijana voit saada käyttöösi digitaalisen Slice-opiskelijakortin. Slice on opiskelijalle aina maksuton. Slice kokoaa yhteen tuhansien paikallisten ja valtakunnallisten yritysten opiskelijaedut (mm. VR ja Matkahuolto). Slice-opiskelijakorttiin ei ole oikeutta, mikäli saat opintojesi ajalta päivärahaa tai työttömyysetuutta.

Opiskelijan opas

Tutustu huolellisesti sähköiseen opiskelijan oppaaseen. Opiskelijan oppaasta löydät esimerkiksi opiskeluterveydenhuollon tiedot, poissaolokäytänteet ja lukuvuoden aikataulut.

Opintojen aloitus

Lukuvuosi 2024-2025 alkaa HOKS-työskentelyviikolla 5.8.2024. Saat ryhmänohjaajaltasi ohjeistuksen HOKS-työskentelyviikolle. Lähiopetus alkaa torstaina 8.8.2024 lukujärjestyksien mukaisesti. Saat lukujärjestykset ryhmänohjaajaltasi. Epäselvyyksissä ole rohkeasti yhteydessä omaan ryhmänohjaajaasi.

Saat etäopetusviikon tehtävät suoraan ItsLearning -verkko-oppimisympäristöön viimeistään 5.8.2024. Apua ja ohjausta tehtävien tekoon saat tarvittaessa omalta ryhmänohjaajaltasi.

Mikäli aloitat opintosi myöhemmin lukuvuoden aikana niin pyydä lukujärjestys ryhmänohjaajaltasi.

Ryhmänohjaajat Alajärvi

Ryhmänohjaajat Alavus

Ryhmänohjaajat Kurejoki

Ryhmänohjaajat Lappajärvi

Ryhmänohjaajat Vimpeli

Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jamin.fi.

Opiskelutodistus ja opintosuoritusote

Tarvitsetko viranomaiselle opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen? Järviseudun ammatti-instituutti käyttää Studyo Oy:n Atomi-palvelua, jonka kautta opiskelijat voivat itsenäisesti ladata sähköisen opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen. Sähköiset dokumentit ovat PDF-formaatissa eikä niiden avaaminen vaadi ylimääräisiä ohjelmistoja. Atomista ladattavat dokumentit käyvät sellaisinaan asiointiin viranomaisten sähköisissä kanavissa. Opiskelutodistus ja opintosuoritusote allekirjoitetaan automaattisesti Atomissa sähköisesti joten et tarvitse niihin erillistä oppilaitoksen leimaa tai allekirjoituksia. Atomiin tunnistaudutaan oppilaitoksen 365-tunnuksilla.

Henkilökunnan yhteystiedot

Löydät opintosihteerien, opettajien ja muun henkilökunnan laajat yhteystiedot henkilökunnan yhteystiedoista.

Pikaohjeet järjestelmiin

Katso alempaa ohjeistukset järjestelmiin, joita tarvitset opinnoissasi.