Siirry sisältöön

Helppoa asumista opiskelija-asuntolassa

Järviseudun ammatti-instituutin Lappajärven, Kurejoen ja Vimpelin yksiköissä on opiskelija-asuntolat. Asuntolaan majoitetaan ensisijaisesti pitkämatkalaiset opiskelijat, mutta myös lähialueen opiskelijat tarveharkinnan mukaan. Asuntolapaikka varataan opiskelupaikkaa vastaanotettaessa. Paikan saatuaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä.

Asuntolassa asuminen on oppivelvolliselle opiskelijalle maksutonta. Ei-oppivelvolliselta peritään 250 euron takuumaksu sekä 20 euron avainpantti, jotka palautetaan, kun asuminen päättyy ja asunto on samassa kunnossa kuin asumaan tultaessa.

Soluasuntoja

Kurejoella asuntolat ovat pääasiassa kahdeksan hengen soluasuntoja, josta löytyy neljän kahden hengen huoneen lisäksi yhteiset tilat: olohuone, keittiö, eteinen sekä suihku- ja wc-tilat. Soluasunnot ovat kalustettuja. Opiskelija tuo mukanaan omat petivaatteet, astiat sekä muut henkilökohtaiset tarvikkeet.

Opiskelijoiden käytössä on iltaisin sovittuina aikoina liikunta- ja punttisali ja vapaa-ajan tilat. Saunat lämmitetään kerran viikossa. Asuntolanhoitaja majoittaa opiskelijat ja valvoo asumista sekä järjestää vapaa-ajan toimintaa opiskelijoille yhdessä ohjaajan kanssa.

Perheasuntoja

Sekä Kurejoelta että Lappajärveltä löytyy lisäksi rajallinen määrä perheasuntoja, joita vuokrataan opiskelijaperheille ja -pariskunnille. Perheasuntojen vuokrissa otetaan huomioon opiskelijahuojennus.

Perheasuntoa voi anoa opintotoimistosta, ja niitä vuokrataan varausjärjestyksessä tarveharkinta huomioon ottaen. Perheasunto voidaan vuokrata korkeintaan opintojen ajaksi. Perheasunnoista ja vuokrista voi tarkemmin kysyä toimipisteen opintotoimistosta.

Opiskelija-asuntola

Natalia Kivijärvi

Kansainvälisten asioiden koordinaattori, asuntolanhoitaja
Puh. 0400793514
natalia.kivijarvi@jamin.fi

Perheasunnot

Sinikka Saukko

Opintosihteeri
Alajärvi ja Alavus
Puh. 044 4657 141
sinikka.saukko@jamin.fi