Ravitsemispalveluissa toimiminen
Opintojen sisältö
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa antaa sinulle perustiedot ja -taidot ravintola- ja catering-alalla toimimisesta. Tutkinnon osan suoritettuasi osaat huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten, myydä tuotteita ja palvella asiakkaita, sekä huolehtia työvuoroon liittyvistä muista tehtävistä. Koulutuksen keskeisisä sisältöjä ovat: ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen, erityisruokavaliot, omavalvonta ja työturvallisuus sekä kassatyöskentely.
Opintojen toteutus ja aikataulu
Opinnot toteutetaan lähiopetuksena Jamin Alajärven toimipisteessä, sekä työssäoppimispaikoilla. Koulutus toteutetaan päiväopetuksena kello 8 – 15 ajalla 4.3.2024 – 26.4.2024. Koulutuksen kesto on max. 8 viikkoa, johon sisältyy lähiopetusta oppilaitoksessa 4 viikkoa ja ohjattua työpaikalla tapahtuvaa oppimista 4 viikkoa. Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan laajuus on 20 osaamispistettä (osp), joka sisältyy ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Koulutuksen näyttö annetaan huhtikuussa.
Opintojen kustannus
Opintoihin osallistuminen on ilmaista.
Hakeminen ja valinta
Hae opintoihin 18.2.2024 klo 23.59 mennessä hakulomakkeella Opintopolussa. Taustakoulutusvaatimuksena on peruskoulu. Klikkaa linkkiä Hae opintopolussa ja valitse hakulomakkeella kohta osatutkintokoulutus. Kirjoita alapuolelle aukeavaan tutkinnon osan nimi -kenttään ”Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Opintoihin valitaan hakijoista max. 5 opiskelijaa hakemusten perusteella.