Kokki on arjen pelastaja ja ruokaelämysten loihtija
Ravintola- ja catering-alan ammattilaiselle aukeavat ovet kokin monipuolisiin tehtäviin erilaisissa ravitsemusalan työpaikoissa. Hän valmistaa turvallista ja maukasta, ravitsemussuositusten mukaista ruokaa arkipäivien iloksi ja tuottaa elämyksiä ravintoloiden ala carte -annoksiin. Kokki voi työssään vaikuttaa ihmisten ja luonnon kestävään hyvinvointiin ja hyödyntää kädentaitoja, mielikuvitusta ja luovuutta.
Kokin perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin. Perusopinnoissa opit ruoanvalmistuksen salat erityisruokavaliot huomioon ottaen. Valinnaisissa opinnoissa on paljon vaihtoehtoja, joten pääset hankkimaan erikoisosaamista sinua kiinnostavilta osa-alueilta a’la carte -annosten loihtimisesta juhla- ja suurkeittiön ruoanvalmistukseen. Voit vaikuttaa henkilökohtaisesti omiin opintoihisi myös hankkimalla työssäoppimispaikan, jossa opiskelet koulutus- tai oppisopimuksella. Ammattitaitosi karttuu tekemällä. Ruoka on osa elämää.
Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa suorittamalla restonomin tutkinnon. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa myös alan yliopisto-opintoihin.
Vaihtoehtoja opintojen toteutukseen
Voit opiskella kokiksi seuraavissa toimipisteissä:
Voit opiskella meillä myös kaksoistutkinnon, mikä tarkoittaa ylioppilastutkinnon suorittamista ammatillisten opintojen ohella. Lappajärven lukio sijaitsee kivenheiton päässä Lappajärven toimipisteestä.
Tutkinnon toteutustavat
Tapoja opiskella kokiksi on monia – valitse jokin näistä tai yhdistele tarpeidesi mukaan:
Lähiopetus
Verkko-opetus
Monimuoto-opetus
Oppisopimus
Opintojen kesto
Kokin koulutus kestää 2-3 vuotta riippuen taustakoulutuksestasi.
Oppimisympäristöjä oikeilla työpaikoilla
Erilaisilla työpaikoilla vaihtelevat työtehtävät tarjoavat mielenkiintoisen ja luovan haasteen kokkiopiskelijoille. Meillä on yhteistyökumppaneina monia yrityksiä, joiden keittiöissä voit suorittaa opintoja koulutus- tai oppisopimuksella. Yksi oppimisympäristöistä on lähellä koulua sijaitsevassa hotelli-ravintola Kivitipussa.
Tutkinnon rakenne
1. Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
2. Lounasruokien valmistus, 40 osp
3. Annosruokien valmistus, 25 osp
A la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
Kahvilapalvelut, 10 osp
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
Yrityksessä toimiminen, 15 osp
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen [11 osp]
Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi
Viestintä ja vuorovaikutus toisella kotimaisella kielellä, ruotsi
Viestintä ja vuorovaikutus vieralla kielellä, englanti
Toiminta digitaalisessa ympäristössä
Taide ja luova ilmaisu
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen [6 osp]
Matematiikka ja matematiikan soveltaminen
Fysikaaliset ja kemialliset ilmiöt ja niiden soveltaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen [9 osp]
Yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen
Työelämässä toimiminen
Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet
Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta
Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen
Kestävän kehityksen edistäminen
Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet [9 osp]
Opiskelijan valitsemia yhteisen tutkinnon osan osa-alueita
Yhteyshenkilö tutkinnossa
Ritva Luoma
Tutkintovastaava, opettajaRavintola- ja catering-alan perustutkinto
Puh. 0405785875
ritva.luoma@jamin.fi
Hae opiskelijaksi
Linkit
Opiskelijatarina
Tutkinnosta ei ole olemassa opiskelijatarinaa.