Siirry sisältöön

Webinaari : Kestävyysosaamisen edistäminen alkutuotannossa

Vihreä pilotti -hankkeessa järjestetään helmikuun alussa ajankohtainen webinaari: Miten kestävyysosaamista voidaan edistää alkutuotannossa?

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia kestävästä maataloudesta/ruoantuotannosta ja sen tulevaisuudesta. Webinaarialusta on auki 25.1.–28.2.2.2023 ja päätapahtumana 1.2.2023 järjestettävä webinaari. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

ILMOITTAUDU TÄSSÄ LINKISSÄ

Ohjelma 1.2.

13:00 Tervetuloa! Marjastiina Teixeira, Järviseudun ammatti-instituutin hankekoordinaattori ja Sonja Isoniemi Järviseudun ammatti-instituutin hanketyöntekijä  

13:20 Näkymiä ammatilliseen ympäristö- ja kestävyyskasvatukseen, Elina Hinkkanen, ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen asiantuntija ja kouluttaja, Suomen ympäristöopisto Sykli 

13:40 Tauko 10 min  

13:50 Maatalouden kokonaiskestävä tulevaisuus, keynote -puheenvuoro Ilkka Ratinen professori, Lapin yliopisto  

14:10 Työpaja ryhmissä teemoittain  

14:30 Palautekeskustelu/palautteenkeräys  

14:45 Loppuinfo ja palaute tilaisuudesta  

15:00 Tilaisuus päättyy   

Tilaisuuden puhujat esittelyssä

Elina Hinkkanen

ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen asiantuntija ja kouluttaja, Suomen ympäristöopisto Sykli

Elina on intohimoinen elonkirjon rakastaja ja hämmästelijä. Hän uskoo ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen olevan tärkeä avain muutoksessa kohti kukoistusta ja monimuotoisuutta vaalivaa kulttuuria. Ammatillisesti hänen kiinnostuksensa kohdistuu juuri tähän muutokseen kohti viisaampaa kulttuuria ruohonjuuritason yhteisöistä aina globaaleihin järjestelmiin asti.

Akateemiselta koulutukseltaan hän on ekologi sekä biologian ja maantieteen opettaja (FM). Kokemusta kasvattajana ja kouluttajana on kertynyt päiväkodeissa, peruskoulussa, lukio-opetuksen kehittämishankkeessa ja luonto- ja ympäristöalan kouluttajana ammatillisessa oppilaitoksessa.

Elina on ehtinyt opiskelemaan myös retkeily- ja erätaitoja, luonnontuotealaa ja luotokartoitusta sekä työskentelemään luomuviljelijänä, luontokartoittajana ja villiyrtti, marja- ja sienikurssien ohjaajana.

Nykyisessä työssään Suomen ympäristöopisto Syklissä Elina keskittyy erityisesti ammatillisen ja aikuisemman ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen kehittämiseen ja kouluttamiseen sekä vastuullisuuteen.

Ilkka Ratinen

Lapin yliopiston kestävyys- ja luontokasvatuksen professori.

Ilkka Ratinen on Lapin yliopiston kestävyys- ja luontokasvatuksen professori. Hän toimi Suomen ilmastopaneelin jäsenenä vuosina 2016–2019. Nykyisin hän on kestävän kehityksen paneelin jäsen (2023–2025). Hän on väitellyt luonnonmaantieteestä Joensuun yliopistosta (2005) ja ilmastokasvatuksesta Jyväskylän yliopistosta (2016). Hänen tutkimuksensa on keskittynyt pääasiassa kestävyyskasvatukseen, erityisesti kestävyysosaamiseen sekä ilmasto- ja luontokasvatukseen.


Webinaari järjestetään osana Vihreä pilotti -hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus. Hanke on Vuoksin, JAMIn ja YrkesAkademin yhteinen.

Muut uutiset