Siirry sisältöön

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia yrittäjätarinoita maataloudesta

Tervetuloa kehittämään yhdessä Järviseudun maataloutta Etelä-Pohjanmaan Järviseudun Tienviitat-hankkeen työpajaan perjantaina 25. maaliskuuta JAMIN Kurejoen yksikköön Alajärvelle!   

Tilaisuudessa päästään kuulemaan mielenkiintoisia kehitystarinoita maaseudulta. Yrittäjävieraina päivää alustavat Voihan Vuohi -jäätelöitä yrityksessään valmistava Shahlan Namiq, täsmäviljelyn ja digitalisaation hyödyntäjä, viljelijä Kari Alasaari ja hiiliviljelyn kannattavuudesta kertova viljelijä Juuso Joona.  

Puheenvuorojen jälkeen on vuorossa varsinainen työpaja, jossa työstetään yhdessä kehitysideoita.  

Etelä-Pohjanmaan Järviseudun Tienviitat -hankkeessa tarjotaan tulevaisuustutkimusta työkaluna käyttäen skenaarioita ja esityksiä alueen ja sen maa- ja puutarhatalouden elinkeinojen tulevaisuudesta. Hankekumppaneina ovat Järviseudun Ammatti-instituutti (Jami) ja Luonnonvarakeskus (Luke).  

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 16.3.2022. Kutsua saa vapaasti jakaa eteenpäin.  

   Tilaisuuksissa huomioidaan sen hetkiset koronarajoitukset.  

Hankkeen yhteyshenkilöt

  

Henna Latvala

Koulutusalajohtaja
Puh. 0403580922
henna.latvala@jamin.fi

  Projektipäällikkö tutkija Kati Räsänen, kati.rasanen@luke.fi, Luonnonvarakeskus (Luke)  

   

9.30 Aamukahvi. Liikuntasali  

10.00 Tervetuloa Kurejoelle! Henna Latvala, Jami  

Tienviitat-hanke – Missä mennään? Kati Räsänen, Luke  

Tienviitat-hankkeen maatalousskenaarioita Järviseudulle ja nostoja työpajasta 1.10.2021 pohjustuksena päivän työskentelylle. Vilja Varho, Luke.  

10.30 Nostetta päivään: yrittäjien esimerkkejä uudistuvasta maataloudesta  

Hiiliviljelyn kannattavuus. Viljelijä Juuso Joona  

Täsmäviljely ja digitalisaation hyödyntäminen. Viljelijä Kari Alasaari  

Yhteistyön monet mahdollisuudet. Yrittäjä Shahlan Namiq, Voihan Vuohi Oy  

11.30 Siirtyminen lounaalle ja alpakoihin tutustuminen.  

Lounas (omakustanteinen). Päärakennuksen ruokala.  

12.30 Siirtyminen takaisin liikuntasaliin.  

13.00 Työpaja. Työpajassa tuotetaan konkreettisia suunnitelmia yhdelle tai useammalle osallistujien valitsemalle kehittämisaiheelle.  

14.00 Iltapäiväkahvi työpajan lomassa  

15.00 Yhteenveto  

15.15 Päivä päättyy  

   

Kuva: Sisarukset Shirin ja Shahlan Namiq valmistavat ihastuttavia Voihan Vuohi -juustoja ja -jäätelöitä Kurikan Lohiluoman kylässä, Vatajanrannan vuohitilan yhteydessä. Shahlan on yksi työpajamme yrittäjävieraista. 

Muut uutiset