Siirry sisältöön

JAMIn verkkosivut uudistuivat

Kuten olet varmaan huomannutkin, JAMIlla on uudet, näyttävät verkkosivut. Kotisivu-uudistuksen tarkoituksena oli päivittää ilme selkeäksi ja freesiksi. Kotisivujen vanha, ”virastomainen” ulkonäkö haluttiin muuttaa nuorekkaammaksi ja enemmän opiskelijoiden näköiseksi. Tämä onnistui lisäämällä verkkosivuille entistä enemmän valokuvia, joissa JAMIn opiskelijat ovat pääosassa. Opiskelijat ja heidän opiskeluunsa kuuluva tekeminen tuleekin siten entistä paremmin näkyviin.  

Verkkosivujen haluttiin olevan myös rakenteellisesti selkeät. Vanhojen sivujen rakenne oli päässyt rönsyilemään, ja sivuilla oli paljon samansisältöistä tietoa useassa eri paikassa. Uuden sivuston rakenne on nyt sellainen, että päällekkäisestä tiedosta on päästy eroon. Käyttäjille on luotu selkeitä polkuja, joilla ohjataan entistä paremmin oikean tiedon luokse. Myös tietojen ylläpito on saatu rakenteen ansiosta helpommaksi.   

Uusien nettisivujen takana on vuoden työ  

Kotisivu-uudistuksen takana on noin vuoden projekti, jonka lankoja on käsissään pidellyt tieto- ja viestintätekniikan tutkintovastaava Mikko Kalijärvi. Kyseessä on Kalijärven mukaan iso muutos, ja se ei tapahtunut suinkaan taikaiskusta, vaan vaati satoja tunteja työtä.  

Kalijärvi aloitti projektin suunnittelemalla sivustolle halutun rungon ja vaatimukset.  Uudistuksen tekniseksi toteuttajaksi valittiin turkulainen Poutapilvi, joka on toteuttanut monien oppilaitosten verkkosivuja.   

Kalijärvi ja Poutapilven suunnittelijat työstivät verkkosivujen sivustorakenteen työpajoissa valmiiksi.  Tekstien tuottamisessa on kantanut kortensa kekoon moni jamilainen, muun muassa eri tutkinnoista vastaavat opettajat ja koulutusalavastaavat.  Sisällöntuotannossa on ollut apuna Viestintätoimisto Loistava.      

Kalijärvi on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.  

─ Kaikki tekivät oman osuutensa todella hyvin, kehuu Kalijärvi. Kokonaisuutena erittäin onnistunut projekti, hän kiteyttää.   

Verkkosivuston uudistaminen kuitenkin vielä jatkuu. Seuraavaksi sivujen typistetympi versio rakennetaan sekä venäjän- että englanninkielisinä.   

Yhteyshenkilö

Mikko Kalijärvi

Tietohallintopäällikkö
Puh. 0503717349
mikko.kalijarvi@jamin.fi

Muut uutiset