Siirry sisältöön

JAMIn rehtori Matti Väänänen siirtyy toisiin tehtäviin

JAMIn rehtori Matti Väänänen on siirtymässä uusiin haasteisiin ja aloittaa Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän (JEDU) johtajana kesäkuussa. Lähiviikkojen aikana JAMIssa tehdään päätöksiä oppilaitoksen väliaikaisiksi johtamisjärjestelyiksi ja uuden rehtorin hakuajan avaamiseksi. Näistä tiedotetaan tarkemmin heti, kun asioista on päätetty.

– Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen JAMIin ja täällä työskentelyyn. Olemme saaneet merkittävästi uusia asioita eteenpäin ja talouskin on saatu taas kuntoon. Tästä on hyvä jatkaa. On siis minullekin hyvä tilanne vaihtaa paikkaa, voin tehdä sen hyvillä mielin ylpeänä JAMIsta ja jamilaisista. Kun en ole enää niin nuori kuin miltä näytän, niin ajattelin, että vielä ehdin vastaamaan uuteen haasteeseen, jossa on jotain tuttua ja varmasti paljon uuttakin, Matti Väänänen toteaa.

Hyvää jatkoa

Väänänen on ollut JAMIssa erittäin tyytyväinen avarakatseisiin luottamushenkilöihin, joista osan kanssa hän on saanut työskennellä koko JAMIssa oloaikansa.

– Toivon ja uskon, että sujuva yhteistyö jatkuu edelleen hallituksen, valtuuston ja toimivan johdon välillä ja Jami kulkee jatkossakin esimerkillisesti kehityksen tiellä uusia ja parempia toimintamalleja etsien vahvasti elinkeinoelämään integroituna, hän sanoo.

– Teen jatkossakin yhteistyötä JAMIn ja alueen toimijoiden kanssa, näin on tapahtunut aina ennenkin, kun olen vaihtanut paikkaa, kaikki osapuolet hyötyvät tästä. JAMIn ja JEDUn yhteistyöhön löytyy paljonkin aihealueita. On ollut ilo työskennellä jamilaisten ja kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa sekä kehittää valtakunnallisestikin uusia juttuja. Jään kaipaamaan teitä, mutta kokonaan en poistu mihinkään. Vastustan koulutuksen keskittämispyrkimyksiä vain isoihin kaupunkeihin, ja tässä asiassa JAMI ja JEDU taistelevat varmasti rintarinnan.

Jotain tuttua

JEDU on hyvin samantyylinen talo kuin JAMI, mutta noin viisi kertaa isompi. Toimintaa on seitsemällä paikkakunnalla ja koulutuskuntayhtymän omistajakuntia 13. JEDUn taloustilanne on hyvin sama kuin JAMIlla eli se on omavarainen oppilaitos, joilla on vielä hyvät rahavarat. Edessä ovat kuitenkin samat haasteet eli työvoiman ja opiskelijoiden saannin turvaaminen pienehköjen kaupunkien ja kuntien alueilla.

Muut uutiset