Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etusivu » Ajankohtaista


Ajankohtaista

Venäläisperheet : Elämä uudessa maassa on hyvää ja turvallista
JAMIssa opiskelunsa aloittavista venäläisistä moni muuttaa Suomeen perheineen. Tavoitteena heillä on kouluttautua, työllistyä ja rakentaa perheelle Järvi-Pohjanmaalla hyvä elämä. Lapsiperheet arvostavat erityisesti suomalaista päivähoitoa.   Lidia ja Andrei: Alajärvellä hyvä ... Lue koko uutinen »
Opiskelijarekrytoinnin konseptimme on ainutlaatuinen – alueemme yritykset hyötyvät
Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijarekrytointi Venäjältä lääkitsee tehokkaasti Järvi-Pohjanmaan yritysten työvoimapulaa ja vaikuttaa samalla positiivisesti alueen väestökehitykseen. JAMIssa aloittaa vuosittain opiskelun satakunta venäläisopiskelijaa, joista moni muuttaa Suomeen perheineen. Tänäkin syksynä Järvi-Pohjanmaan peruskouluissa ... Lue koko uutinen »
Venäläisopiskelijoiden rekrytointia halutaan laajentaa lukio-opintoihin – selvitystyö alkaa
Järviseudun ammatti-instituutti jatkaa innovatiivisten ratkaisujen etsimistä ja on ottamassa uutta askelta venäläisopiskelijoiden rekrytoinnissa Suomeen yhteistyössä alueen lukioiden kanssa. Ajatuksena on räätälöidä opintokokonaisuus, jolla venäläistä lukiotutkintoa voitaisiin täydentää suomalaisilla lukio-opinnoilla siten, ... Lue koko uutinen »
Ville Haapasalo tutustumassa Jamiin
Jamin uusi markkinointivideo on valmistunut. Videolla Haapasalon Ville kiertää Jamissa ja haastattelee eri alojen opiskelijoita. Katso video allaolevasta upotteesta.  
Logistiikan monimuotokoulutus syksyn uutuus – JAMI vastaa kuljetusalan työvoimapulaan
Kuvassa: Logistiikan opinnoissa tutustutaan kalustoon alusta alkaen. Vasemmalta osastovastaava Marko Takala, opiskelijat Joni Pynssi, Mikko Kärkkäinen, Aili Hautakoski, Ida Byskata, Petri Joensuu, Aki Koivunen ja ryhmänohjaaja Marko Noronen.   ... Lue koko uutinen »
Ennätyssuuri ryhmä nuoria maatalouden perustutkinnossa
Kuvassa: Maatalousopiskelijoista takaa vasemmalta Minttu Ekman, Inari Lindgrén, Luukas Herrala, Jussi Mustonen, Sofia Poikola, opettaja Hanna Kataja; keskellä vasemmalta Aatu Mäkelä, Roni Rintakangas, Arttu Kangasaho, Prisilla Ahvenlampi; edessä vasemmalta ... Lue koko uutinen »
Green Care -opinnot houkuttelivat opettajan koulunpenkkiin
Tänä syksynä JAMIssa alkanut Green Caren perusteiden opintokokonaisuus on kiinnostanut sekä JAMIn opiskelijoita että ulkopuolisia osatutkinnon suorittajia. Heidän joukossaan on eri alan ammattilaisia, jotka haluavat täydentää osaamistaan monia mahdollisuuksia tarjoavalla ... Lue koko uutinen »
Alavus on nyt osa JAMIa – uusi omistaja arvostaa JAMIn ketterää, yrityslähtöistä koulutusmallia
JAMIn omistuspohja laajeni syyskuussa, kun Alavuden kaupunki tuli uutena omistajana mukaan Järviseudun koulutuskuntayhtymään. JAMIn takana on nyt kuuden kunnan ja kaupungin kopla: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi ja Vimpeli. JAMI ... Lue koko uutinen »
Maatalousyrittäjävalmennusta monimuotokoulutuksena
Vielä ehtii ilmoittautua erityisesti maatilan omistajanvaihdosta suunnitteleville tarkoitettuun Maatalousyrittäjävalmennukseen, joka toteutetaan 1.10.2021 -  29.4.2022 monimuotokoulutuksena Jamin Alajärven toimipisteessä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet  Maatalousyrittajavalmennus_2021_2022
Kukkasidonnan koulutusta
Syksyn tullen myös kotia on mukava sisustaa. Tule oppimaan miten kasveilla, kukilla ja luonnonmateriaaleilla voit viimeistellä sisustuksen. Lisätietoja 27.10. klo 17.30 alkavasta kurssista saat tästä Kasvit__kukat_ja_luonnonmateriaalit_sisustuksessa_2021
JAMIn kokkiopetus siirtyy yrityksiin – opetusravintola pyörii jo Kivitipussa
  Järviseudun ammatti-instituutin kokkikoulutus uudistuu. JAMIn ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelijat suorittavat opintonsa jatkossa lähes kokonaan aidossa työympäristössä. Yhtenä opetusympäristönä toimii Lappajärvellä sijaitseva hotelli Kivitippu. Muutos tuo ravintolaan vuosittain 10–15 työssäoppijaa. Uusi toimintamalli ... Lue koko uutinen »
Jamitar-saunalautta kutsuu kokoustamaan, juhlimaan ja viihtymään
  Lappajärven vesille laskettiin kesän korvalla astetta komeampi saunalautta, JAMIn opiskelijoiden käsissä ja opettajien ohjauksessa syntynyt Jamitar. Jamitar on paitsi sauna myös hieno ja hulppea keidas, jossa onnistuvat niin ... Lue koko uutinen »
Syksyn korttikoulutuksia
Monimuoto-opinnot sopivat aikuiselle alanvaihtajalle
Jamissa voi opiskella monimuotototeutuksena moneen ammattiin. Monimuoto-opinnot koostuvat lähiopetusjaksoista ja itsenäisesti tehtävistä tehtävistä, ne myös räätälöidään täydentämään aiempaa osaamistasi. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on helppo sovittaa erilaisiin elämäntilanteisiin. ... Lue koko uutinen »
Green Caren perusteita voi opiskella Jamissa osatutkintona
Green Care perusteet ja palvelut sopii hyvin alasta kiinnostuneelle aikuiselle tai henkilölle, joka jo työskentelee maatalousalalla tai sote-alalla. Se voi toimia myös innostuksena ja starttina kokonaan uudelle alalle. Aiempaa kokemusta ... Lue koko uutinen »
Luonnonvara-alan hankkeissa tapahtuu
JAMIssa voi pian opiskella ralliautoasentajaksi
Kuva: Taneli Niinimäki   Autoalan perustutkinnon voi jatkossa syventää ralliautoasentajan tehtäviin. Uusi tutkintolinja toteutetaan yhteistyössä Alavuden kaupungin ja Alavuden alueen ralliyrittäjien kanssa.   Ralliautoasentajan suuntautumisvaihtoehdon valmistelutyöt ovat käynnissä. ... Lue koko uutinen »
Oppisopimus toi Teikarin tilalle taitavan ja tunnollisen työntekijän
  Arja ja Arto Teikarin tilalla Kuortaneella tuotetaan suomalaisille maitoa 140 lehmän voimin. Nuorta karjaa on sata päätä. Tilalla on kaksi ulkopuolista työntekijää, joista toinen JAMIn oppisopimuksella keväällä taloon ... Lue koko uutinen »
Työllistäisitkö oppisopimuksella?
  Uudistunut lainsäädäntö antaa entistä monipuolisemmat mahdollisuudet hyödyntää työvoiman hankkimisessa oppisopimuskoulutusta. Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, jonka aikana työnantaja ja opiskelija saavat mahdollisuuden tutustua ja työnantaja voi kouluttaa opiskelijan yrityksensä ... Lue koko uutinen »
Floristiikan ammattilaiset valmistuvat JAMIlta huippuopetuksessa – Lopputöiden näyttelyä ei kannata missata
  Floristeja kouluttavat oppilaitokset voi laskea Suomessa kahden käden sormin. JAMI on niistä yksi ja maakuntamme ainoa. Pian floristin ammattitutkinnosta valmistuva seitsemän monimuoto-opiskelijan porukka on toinen floristikurssi JAMIlla peräjälkeen. ... Lue koko uutinen »
Järviseudun maataloudelle piristysruiskeita Luonnonvarakeskuksen ja JAMI:n yhteisessä hankkeessa
Etelä-Pohjanmaan Järviseudun Tienviitat-hankkeessa tarjotaan ennakointi- eli tulevaisuustutkimusta työkaluna käyttäen skenaarioita ja esityksiä alueen ja sen maa- ja puutarhatalouden elinkeinojen tulevaisuudesta.   Maa- ja puutarhatalouden voimakas rakennemuutos yhdistettyinä ilmastonmuutoksen kaltaisiin globaaleihin ... Lue koko uutinen »
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 26.2.2021
Järviseudun ammatti-instituutti (JAMI) siirtyy kaikissa yksiköissään etäopetukseen 8.3.2021 alkaen kolmen viikon ajaksi. Alle 6 hengen ryhmien käytännön lähiopetus sallitaan tarpeen mukaan toistaiseksi. Lähiopetukseen palataan 29.3.2021.
Piipahdus Kurejoen yksikköön
Lyhyt video Kurejoen yksikön tiloista ja opintoaloista löytyy täältä.
Kevään korttikoulutukset
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 22.1.2021
Kurejoen yksikössä on todettu yhdellä opiskelijalla koronatartunta ja yksi opiskelija on altistunut. Molemmat ovat jo olleet karanteenissa ja pysyvät karanteenissa. Kumpikaan opiskelijoista ei asu asuntolassamme.   Matti Väänänen, rehtori
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 15.1.2021
Järviseudun ammatti-instituutti palaa pääsääntöisesti normaaliin lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen. Opetuksessa noudatetaan koronaohjeistusta ja kaikki käyttävät maskeja. Aihe- ja alakohtaisesti opettajat voivat toteuttaa opetuksen myös hybridimallilla tai kokonaan verkossa.    Matti Väänänen,
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 5.1.2021
Alueellisen pandemiatyöryhmän mukaan koronatilanne näyttää rauhoittuneen alueellamme joulun aikana. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää noudattaa edelleen kaikkia rajoituksia ja suosituksia hyvän tilanteen jatkumiseksi.   Lukuvuosi alkoi Jamissa etäopetuksella 4.-5.1. Loppiaisen jälkeen ... Lue koko uutinen »
Kevätlukukausi 2021
Kurejoella kevätlukukausi alkaa 5.1. etäpäivällä. Lähiopetus alkaa 7.1. klo 8.00. (6.1. on loppiainen). Kauppiksella ja Lappajärvellä kevätlukukausi alkaa 4.1. etäopetuksella. Lähiopetus alkaa 7.1. klo 8.00.   Noudata ... Lue koko uutinen »
JAMIlla voi pian viettää työporukan tyhy-päivää alpakoiden seurassa
  Koulutilamme uusimmille asukkaille on turha mennä neuvomaan, ettei saa syljeskellä. Ne nimittäin sylkevät, jos tahtovat. Se on herrasväen keskinäistä ruokapöytäkeskustelua. Suurisilmäiset alpakat Macho ja Nacho muuttivat Kurejoen yksikön ... Lue koko uutinen »
Työvoimapoliittisessa kokkikoulutuksessa toteutuu ammattiunelmia
  Lappajärven yksikön opetuskeittiössä on ilmassa iloa ja saaristolaisleivän tuoksua. Haastattelupäivänä on TE-keskuksen työvoimapoliittisen koulutuksen kautta kokiksi opiskelevien lähiopetuspäivä. Syksyllä opiskelun aloittaneiden aikuisopiskelijoiden opiskelumotivaatio on huippuluokkaa. Opiskelu ja uuden ... Lue koko uutinen »
Rakennusliike Hernesniemen yrittäjä haki itsekin pohjakoulutuksensa Lappajärveltä
  Seppo Hernesniemen luotsaama Rakennusliike Hernesniemi Oy Lappajärveltä tekee uudisrakennuksia ja saneerauksia Järvi-Pohjanmaalla ja ympäryskunnissa kymmenen työntekijän voimin. Ensi vuonna 40 vuotta täyttävän yrityksen kädenjälki näkyy lukemattomissa rakennuksissa sekä ... Lue koko uutinen »
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 1.12.2020
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 1.12.2020   Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueen huonon  koronatilanteen vuoksi Jami toimii kaikissa toimipisteissään etäopetuksessa 18.12.2020 saakka. Tämän jälkeen alkaa joululoma joka päättyy 6.1.2021.   Etäopetus toteutetaan käytettävissä olevilla verkkosovelluksilla opettajakohtaisin ohjein. Etäopetusjaksolla ... Lue koko uutinen »
Järviseudun ammatti-instituutin koronatiedote 20.11.2020
Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi Jami siirtyy kaikissatoimipisteissään etäopetukseen 20.11. alkaen 4.12. saakka.   Etäopetus toteutetaan käytettävissä olevilla verkkosovelluksilla opettajakohtaisin ohjein. Etäopetusjaksolla SAA järjestää tarvittaessa pienryhmäopetusta, jossa suositus max. ... Lue koko uutinen »
Oppisopimus vaihtui vakituiseen työhön
Tatiana ja Pavel Lezneva ovat valtavan kiitollisia siitä, että he saivat mahdollisuuden opiskella Jamissa ja työskennellä Alajärvellä. Tähtiportaan työyhteisö on ottanut hyvin vastaan.   Tatiana, 33, ja Pavel, 35, ... Lue koko uutinen »
JAMI vie rekalla robotiikan oppimisympäristön yläkouluihin
  JAMI tarjoaa Etelä-Pohjanmaan yläkoululaisille harvinaisen tilaisuuden tutustua teollisuusrobotin ohjelmointiin ja AR- / VR-teknologioihin omin käsin ja tekemällä JAMIn liikkuvassa Robocont-luokkahuoneessa. Koko Suomessa ainutlaatuinen, konttiin rakennettu oppimisympäristö julkistettiin lokakuun ... Lue koko uutinen »
Koulujen alkaminen syyslukukaudella
Maanantaina 3.8. alkaa koulu ETÄOPETUKSELLA.   Uusien opiskelijoiden etätehtävät ovat itslearningissa. Tunnukset ja ohjeet uusille opiskelijoille on lähetetty sähköpostin kautta. Jatkavat opiskelijat ovat työssäoppimassa tai tekevät etätehtäviä lukujärjestyksen mukaan. Lähiopetusta ... Lue koko uutinen »
Elintarvikkeiden kuljetusta jo kolmannessa polvessa
  JAMIn logistiikan osaamisalan pitkäaikainen yhteistyökumppani on kauhavalainen Kuljetusliike P. Kantola Ky, joka on toiminut alalla jo 1950-luvulta lähtien. Yritystoiminnan aloitti nykyisen yrittäjän Jukka Kantolan isä. Yritys on erikoistunut ... Lue koko uutinen »
Valmistuneen tarina: maaseutuyrittäjäksi ja siltaopintojen kautta AMK-opintoihin
  Soinilainen Heidi Kuula, 33, valmistui juuri maaseutuyrittäjäksi. Hän suoritti tutkinnon päiväopintoina JAMIssa. Perheellinen nainen halusi pitää taukoa työelämästä ja oli ottanut opintoja varten vapaata. – Tuli tunne, että ... Lue koko uutinen »
Kesätiedote Jamin opiskelijoille
Poikkeuksellinen lukuvuosi on saatu päätökseen Järviseudun ammatti-instituutissa. Osa opiskelijoista jatkaa toki opintoja kesän yli työssäoppimispaikoilla tai kesäjaksoilla oppilaitoksessa. Opettajat ovat pääsääntöisesti kesälomalla 15.6.-31.7. välisen ajan ja Jamin oppilaitoksen johto ja ... Lue koko uutinen »
Asenteella oppisopimusopiskelijaksi kone- ja tuotantotekniikassa
Venäjältä kotoisin olevat Anton Suprun, Aleksei Evstafev ja Mikhail Kulikov aloittivat kone- ja tuotantotekniikan opinnot JAMIn Vimpelin yksikössä elokuussa 2019. Jo hyvin pian nuoret miehet saivat mahdollisuuden oppisopimuksella työskentelyyn alueen ... Lue koko uutinen »
Monimuoto-opiskelulla unelmien ammattiin
Monimuoto-opinnot tarjoavat mahdollisuuden joustavaan opiskeluun – vaikka työn ohessa. Lapualainen Irena Ulvinen on valmistumassa puutarhuriksi.     ”Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi”, kertoo sanontakin. Puutarhurin työ on ... Lue koko uutinen »
Jamin opiskelijoiden etäopetus koronaviruksena aikana
Jamin kaikkien toimipisteiden opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 17.3. lähtien koronaviruksen aiheuttamien varotoimien takia.   Opetus toteutetaan pääasiassa oppilaitoksen verkko-oppimisympäristöissä It`s Learning sekä Office365, joita opiskelija voi käyttää kotikoneeltaan/mobiililaitteellaan oppilaitoksen antamilla tunnuksilla. ... Lue koko uutinen »
Koronavirus tilannetiedotus
Koronavirus tilannetiedotus 16.3.2020 klo 17.00   Hallitus tiedotti tänään uusista linjauksista koronavirustilanteen osalta koskien oppilaitoksia. Noudatamme näitä ohjeita.   JAMI siirtyy huomisesta 17.3.2020 lähtien kokonaan etäopetukseen. Tämä koskee kaikkea opetusta. ... Lue koko uutinen »
Jamilla voi suorittaa myös hitsaajan pätevyyskokeita
JAMIsta valmistuu cateringalan huippuosaajia
  Ravintola- ja cateringala on monipuolinen ja opetus nykyaikaista. Enää ei istuta juurikaan koulunpenkillä, vaan asiat opiskellaan käytännössä ja oman etenemistahdin mukaan. Opiskelumateriaalit ovat sähköisesti saatavilla missä ja milloin ... Lue koko uutinen »
Tutkinto valmiiksi työpaikalla – Tähtiporras työllistänyt jo yhdeksän puuseppää oppisopimuksen kautta
  Tähtiportaan tehtaalla Alajärvellä valmistuu sisäportaita ja -kaiteita mittatilaustyönä. Laatu on tekijä, jolla yritys haluaa kilpailla. Erikoisalaa ovat modernit portaat.Tuotantopäällikkö Mikko Hyytinen sanoo, ettei ala ole puusepänteollisuuden helpoimpia. Vaatimustaso ... Lue koko uutinen »
Kasveja ja Kasvihuonekahvila TimJamissa - Viherhulinaa Jamin Kurejoella ti 18.2. klo 12-18
Tiistaina 18.2. klo 12-18 on Kultahehkun pop-up kasvihuonekahvila Jamin puutarhamyymälässä. Paikalla myös floristiopiskelijoita esittelemässä taitojaan ja myymässä tuotteitaan. Myytävänä myös Ylikylän ala-asteen oppilaiden tekemiä käsityötuotteita. Kannattaa tulla paikalle ja ottaa ... Lue koko uutinen »
Keväiset kukkasidontatyöt -kurssi maaliskuussa
peruskurssin suorittaneille PDF-esite  
JAMIn floristiikan koulutus on laadukasta
JAMIlla opettavat Suomen parhaat floristit. Floristiikka on viehättävä ala, joka sopii luoville ihmisille. JAMIlla floristiikan opintoja voi suorittaa monimuoto-opiskeluna. Tällä hetkellä floristiopiskelijoita on seitsemän. Heidän vastuukouluttajanaan toimii Säde Alanen, joka ... Lue koko uutinen »
Tulevat kaupan alan ammattilaiset koulutetaan yhteistyöllä
Alajärven Halpa-Hallissa käy kuhina: on kuormapäivä ja joulukin lähestyy. Hyllytettävää ja järjesteltävää siis riittää. Onneksi henkilökunnalla on apunaan joukko JAMIn kolmannen vuosikurssin merkonomiopiskelijoita.     Syksyllä 2019 käynnistynyt kokeilu ... Lue koko uutinen »
Teknologiatiistai Lappajärvellä 26.11.2019
Teknologiatiistai – 26.11.2019 Jamin Lappajärven yksikössä (Erkkiläntie 2) kello 9-12   Tarjolla tietoa ja työnäytöksiä Lappajärvellä olevilta Jamin ja Sedun koulutusaloilta. Yläkoulujen ysit kiertävät opettajiensa johdolla tutustumassa osastojen tarjontaan.   ... Lue koko uutinen »
Luonnosta ammatiksi Alajärvellä
JAMIn luonnonvara-ala on houkutteleva vaihtoehto eläimistä ja luonnosta kiinnostuneelle. Aada valitsi alansa kutsumuksen mukaan. Kurejoella tutustutetaan luonnonvara-alaan myös ihan pieniä koululaisia ainutlaatuisen yhteistyömahdollisuuden myötä.     Ensimmäisen vuoden opiskelija ... Lue koko uutinen »
Tikli Groupilla Vimpelissä sijaitsee metallialan oppimisympäristö
JAMIn kone- ja metallialan opiskelu tapahtuu nykyään Vimpelissä teollisuusalueella sijaitsevassa oppimisympäristössä sekä Vimpelissä ja Luoma-aholla yritysten sisällä yksittäisissä oppimissoluissa sekä lukuisissa työssäoppimisyrityksissä Järviseudulla ja lähialueilla. Tikli Groupin tiloissa on oppimisympäristö ... Lue koko uutinen »
Agrologiopintoja Alajärvellä - info ke 2.10.
Agrologiopintoja Alajärvellä     SeAMK on toiseksi suurin agrologin kouluttaja Suomessa, joka mahdollistaa laajan tarjonnan opinnoissa. Nyt on loistava tilaisuus tehdä agrologitutkintoon kuuluvia yksittäisiä opintojaksoja Alajärveltä käsin. Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun ... Lue koko uutinen »
Venäläiset opiskelijat ovat innoissaan Järviseudusta
  JAMIlla on järjestetty useampana kesänä leirejä, joiden tarkoitus on tutustuttaa potentiaalisia venäläisiä opiskelijoita Jamin opiskelumahdollisuuksiin sekä Alajärveen ja ympäryskuntiin.   JAMIssa on tehty pitkäjänteistä yhteistyötä Venäjän Karjalaan, josta ... Lue koko uutinen »
  Venäläiset opiskelijat ovat innoissaan Järviseudusta JAMIlla on järjestetty useampana kesänä leirejä, joiden tarkoitus on tutustuttaa potentiaalisia venäläisiä opiskelijoita Jamin opiskelumahdollisuuksiin sekä Alajärveen ja ympäryskuntiin. JAMIssa on tehty pitkäjänteistä ... Lue koko uutinen »
Työelämätaitoja ja käytäntöä merkonomiopinnoista
Rennosti kohti tulevaa. Mikko Viitasaari harrastaa vapaa-ajalla kuntosalia ja frisbeegolfia. Armeijan jälkeen opinnot jatkuvat.   Mikko Viitasaari sai JAMIn merkonomiopintojen aikana runsaasti työelämäkokemusta useasta eri työpaikasta. JAMIn Alajärven yksikössä ... Lue koko uutinen »
Esport-linja oli suosittu yhteishaussa - hakijoita ympäri Suomen!
Järviseudun ammatti-instituutissa ollaan tyytyväisiä kevään yhteishaun tuloksiin uudella esport-linjalla. JAMIn esport-konsepti on koko Suomen mittapuulla poikkeuksellinen, koska siellä voi opiskella kilpapelaamisen lisäksi myös esport-liiketoimintaa ja suorittaa kaksoistutkinnon.   JAMIn kilpapeliopintoihin ... Lue koko uutinen »
Jamissa voi opiskella esportsia ensimmäisenä Pohjanmaalla!
Järviseudun ammatti-instituutissa eli Jamissa on syksystä lähtien mahdollista valita osaksi merkonomi- ja datanomiopintoja erillisiä esport-opintoja. Esport-opinnot sijoittuvat opiskelijoille ns valinnaisiin opintoihin. Opiskelijoilla on valittavana kaksi erillaista tutkinnon osaa, esport-liiketoiminta ja ... Lue koko uutinen »
Jamin opiskelijoille stipendejä mestarimyyjäkoulutuksessa
Kevään valmistuvat merkonomit osallistuivat Keskon mestarimyyjäkoulutukseen opettaja Liisa Raivion ohjaamana. Tulokset olivat erinomaiset ja stipendeillä palkittiin seuraavat opiskelijat: Torvinen Nea-Aliisa, Rantamäki Piia, Sepponen Henna, Ala-Vannesluoma Amanda, Hartikka Suvianna, Kallioniemi Jasmine, ... Lue koko uutinen »
JAMI ja CAP-Group Oy koulutussopimukseen
Järviseudun koulutuskuntayhtymä, JAMI, tekee logistiikan tutkintoon liittyvän koulutussopimuksen Suomen suurimman kuljettajakouluttaja CAP-Group Oy:n kanssa. CAP-Autokouluja on 56 ympäri Suomea. CAP toteuttaa myös suurimman osan puolustusvoimien kuljettajakoulutuksista. Uusimmat toimistot aukeavat Seinäjoelle ... Lue koko uutinen »
Jamin logistiikka-ala kehittyy
Lappajärven logistiikka-ala täydensi opetusvälineistöään hankkimalla käyttöönsä Scania 144 -kuorma-auton. Sen avulla voidaan toteuttaa ammattipätevyyden osoittamiseen tarpeellisia harjoituksia ja ammattiosaamisen näyttöjä. Myös käytännön ajosuoritteisiin ja kuormaamiseen tutustumista tullaan suorittamaan tällä ajoneuvolla.
Jamille menestystä Taitaja-semifinaaleissa
Jamin puutarhuritytöt Pauliina Rintamäki ja Tiia-Mari Aro  osallistuivat 1.2.2017 Taitaja -semifinaaliin kukkasidonnan lajissa. Molemmat tytöt pääsivät finaaliin vieläpä ihan ilmiömäisillä sijoituksilla! Pauliina oli semifinaaleissa 2. ja Tiia-Mari 3. Osallistujia oli ... Lue koko uutinen »
Taitaja 9 -kilpailu ja ysien vierailu Lappajärvellä torstaina 10.11.
Jamin Lappajärven yksikössä pidetään torstaina 10.11. lähiseudun yläkoulujen oppilaille suunnattu Taitaja 9-kilpailu. Kilpailuun osallistuu 16 ryhmää yhdeksästä lähikoulusta. Kilpailun tehtävät liittyvät ravintola-, hoiva-, sähkö-, rakennus-, metalli- ja autoalaan. Samalla Jamin ... Lue koko uutinen »
Kauppiksella perinteiset Jamit keskiviikkona 2.11
Kauppis järjestää jälleen Syysjamit kauppiksella Järviseudun yhdeksäsluokkalaisille. Syysjamien teemana on Halloween. Tutustujia tulee alueen kouluista lähes 200. Ohjelmassa mm merkonomi ja datanomitutkintojen esittäytyminen, tuote-esittelyjä, kilpailuja, muotinäytös ja karaoke. Teeman mukaisesti ... Lue koko uutinen »
Kauppiksen 50-vuotisjuhlat to 6.10.
Jamin Alajärven toimipiste eli kauppis juhlii 50-vuotista taivaltaa torstaina 6. lokakuuta klo 11 alkaen. Tervetuloa juhlimaan kanssamme! Ohjelma täällä.
Toimintapäivä ja avoimet ovet Lappajärvellä 24.8. Tervetuloa tutustumaan!
Toimintapäivä ja avoimet ovet Lappajärvellä 24.8. Tervetuloa tutustumaan!       › Avaa 
Jamin Lappajärveltä löytyy rallin Jokamiesluokan Nuorten Luokan Suomen mestari
Jamin Lappajärven toimipisteessä autoalan perustutkintoa opiskeleva 17-vuotias lappajärveläinen Eero Laurila on voittanut rallin Jokamiesluokan Nuorten Luokan SM-sarjan.   Onnittelut huikeasta suorituksesta!
TkT Matti Väänänen toimii eläkkeelle siirtyvän rehtori Jouko Kuisminin seuraajana
TkT Matti Väänänen toimii 1.9.2016 eläkkeelle siirtyvän rehtori Jouko Kuisminin seuraajana Järviseudun koulutuskuntayhtymän uutena johtajana/rehtorina.   Väänänen vastaa rehtorin/johtajan tehtävien hoitamisesta jo 6.8.2016 lähtien rehtori Kuisminin ollessa elokuussa vuosilomalla.   ... Lue koko uutinen »
Tiedote Jamissa opintonsa aloittaville opiskelijoille
Hyvä aloittava opiskelija,   Olet saanut kutsun opiskelemaan oppilaitokseemme Alajärvelle, Kurejoelle, Lappajärvelle tai Töysään. Onnittelut siitä! Ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta kutsun liitteenä olevalla lomakkeella 30.6. mennessä.   Opinnot alkavat Alajärven, Lappajärven ... Lue koko uutinen »
Jami mukana Taitaja2016 -tapahtumassa Seinäjoella
Jami on mukana järjestämässä ammattitaidon Skills/Taitaja 2016 SM-kisoja Seinäjoella 10-12.5 2016 kahdessa lajissa: viherrakentamisessa ja kukkasidonnassa. Viherrakentamisen lajivastaavana toimii Thomas Vasenius Omniasta ja varalajivastaavana toimii Kari Peltonen Jamista.   Kukkasidonnan lajivastaavana toimii ... Lue koko uutinen »
Vuoden Aikuinen Liiketalouden Osaaja ja Vuoden Nuori Merkonomi -kilpailuiden voittajat selvillä
Vuoden Nuoriksi Merkonomeiksi valittiin Järviseudun ammatti-instituutin Anni Pitkäkangas ja Suomen Liikemiesten kauppaopiston Tiia Raatikainen Vuoden Nuori Merkonomi -kilpailu järjestettiin kolmatta kertaa. Raati kokoontui arvioimaan kilpailijoiden kilpailunäytteitä maaliskuun alussa. Kilpailussa ... Lue koko uutinen »
OUTLOAD kerää jälleen Järviseudun tietokoneharrastajat yhteen paikkaan!
OUTLOAD on toista kertaa järjestettävä verkkopelitapahtuma, joka on suunnattu kaikille tietokoneista ja verkkopelaamisesta kiinnostuneille nuorille. Tapahtumaan on varattu 100 tietokonepaikkaa. Tapahtumajärjestäjinä toimivat Järviseudun ammatti-instituutti JAMIn datanomiopiskelijat.   OUTLOADin tarkoituksena on kerätä ... Lue koko uutinen »
Mitä JAMIin kuuluu?
Järviseudun koulutuskuntayhtymän jäsenkuntia ovat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi ja Vimpeli sekä Alavus, joka ei ole jäsenenä varsinaisilla maksuosuuksilla. Kuntayhtymä ylläpitää Järviseudun ammatti-instituutti – nimistä monialaista, 2. asteen ammattioppilaitosta. Yhtymä on ... Lue koko uutinen »
Vuoden vaihtuessa
Järviseudun koulutuskuntayhtymän lopuillaan oleva toimintavuosi tullee olemaan tulokseltaan arvioitua parempi. Keväällä hyväksytty talouden tasapainottamis- ja säästöohjelma vaikuttaa jo jonkin verran, mutta myös tuloja on tullut ennakoitua enemmän. Myönteistä tulokehitystä on ... Lue koko uutinen »
Syysjamit Alajärven toimipisteessä
Syysjamit Alajärven toimipisteessä. Ohjelmassa mm. muotinäytös ja musiikkiesityksiä. Alajärven ja Vimpelin peruskoululaiset tutustuvat merkonomi- ja datanomikoulutukseen. Lisätietoja Facebookissa ja Instagrammissa.
Sadonkorjuumarkkinat onnistuivat loistavasti
Kurejoenyksikön sadonkorjuumarkkinoita vietettiin elokuun viimeisenä lauantaina hienossa säässä ja asiakkaitakin oli yli 500. Markkinoilla myytiin lähiseudun tuotteita, kuten kukkia, juureksia, marjoja, hunajaa, lihaa, käistyötuotteita jne. Myyjiä markkinoilla oli yli 20. ... Lue koko uutinen »
Lukuvuoden päättyessä
Järviseudun ammatti-instituutin 12. toimintavuosi oli monivivahteinen. Voitiin iloita tuloksellisuudesta, Alukoulun rakentamisesta, rivitalotyömaan aloittamisesta, uusista koulutusavauksista Alavudella ja monesta muusta onnistumisesta. Varjoa toiminnan ylle on heittänyt valtiovalta. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös ... Lue koko uutinen »
Järviseudun koulutuskuntayhtymä kehittää ja sopeuttaa
Järviseudun koulutuskuntayhtymän valtuusto on hyväksynyt talous- ja toimintasuunnitelman vuodelle 2015 ja linjaukset seuraavalle kolmivuotiskaudella.  Toiminnan suunnittelu pohjautuu jo julkisuudessakin paljon puhuttuihin opetusalan säästötavoitteisiin. Tällaisia, Opetus- ja kulttuuriministeriön päättämiä tekijöitä ovat ... Lue koko uutinen »
Syksyn kuulumisia
Järviseudun koulutuskuntayhtymässä on oppilaita jonkin verran ns. ylipaikoilla eli voimme siltä osin olla erittäin tyytyväisiä tilanteeseen. Suosituimpia koulutusohjelmia ovat olleet logistiikka eli yhdistelmä- ajoneuvonkuljettaja koulutus, kokkien koulutus, rakennusala sekä autonasentaja ... Lue koko uutinen »
Rivitalotyömaan PERUSKIVEN MUURAUSTILAISUUS – RAKENNUSHANKKEEN ALOITUS
Asunto-osakeyhtiö Puustellinkartanon peruskiven muuraustilaisuudessa 3.11.2014 oli läsnä hankkeen toteuttajatahojen, Lappajärven kunnan ja Järviseudun koulutuskuntayhtymä/Järviseudun ammatti-instituutin luottamushenkilöitä ja johtoa.Paikalla olivat myös käytännön työstä vastaavat opiskelijat opettajineen. Läsnäolijoiden nimet listattiin ja oheistettiin ... Lue koko uutinen »
Jamista kevätlukukaudella 2014 valmistuneet
Alukoulun harjakaiset ma 26.5. klo 13.30-
  Alukoulun avoimet ovet maanantaina 26.5. klo 13.30 – 16.00.   Tervetuloa tutustumaan Suomen ensimmäiseen   alumiiniin erikoistuvaan koulutus- ja kehittämiskeskukseen.   JAMIN Lappajärven toimipiste   Erkkiläntie 2.   ... Lue koko uutinen »
JAMI sosiaalisessa mediassa
Sosiaalinen media on hyvä viestintä- ja keskustelukanava oppilaitoksen ja sen sidosryhmien välillä. Tarjolla on erilaisia tiedotteita, tilapäivityksiä, kuva- ja videovirtaa sekä tietysti kilpailuita. JAMin voit bongata seuraavista sosiaalisen median palveluista: ... Lue koko uutinen »
Esittelyvideo datanomeista ja merkonomeista
JAMIn datanomiopiskelijat Iiro Pitkänen, Dmitri Toivanen ja Petri Matintupa kuvasivat ja editoivat päättötyönään esittelyvideon datanomi- ja merkonomilinjoista.    Voit katsoa videon alempana upotettuna tai suoralla linkillä tästä.  
Jami asumista ja hyvinvointia messuilla
Jami oli mukana Asumista ja hyvinvointia messuilla Alajärvellä 26.4. Jamin osastolla esiteltiin oppilaitoksen laajaa koulutustarjontaa. Luonnonvara-alalta esillä olivat erityisesti puutarha-ala, maatalousala ja luonto- ja ympäristöala.  Aurinkoinen päivä houkutteli messuvieraita Jamin ... Lue koko uutinen »
Jami Pohjanmaan suurmessuilla
Jamin puutarhaopiskelijat (monimuoto-opiskelijat) esittelivät puutarha-alaa Pohjanmaan suurmessuilla Vaasassa 12.-13.4.
Liikenneturvallisuuspäivä Kurejoella keräsi JAMIlaisia
  JAMIn Kurejoen toimipisteessä järjestettiin torstaina 3.4 liikenneturvallisuuspäivä. Ohjelmassa oli liikenneturvallisuusinfo, "pyörähdysauto" sekä loppupäivästä tutustuminen Kurejoen toimipisteen toimintaan.   Heti aamusta tutustumisvuorossa oli Alajärven toimipisteen datanomi- ja merkonomiopiskelijat. Liikenneturvallisuusinfossa ... Lue koko uutinen »
Retribution on opiskelijoiden järjestämä verkkopelitapahtuma!
Retribution LAN-tapahtuma on suunnattu kaikille tietokoneista ja verkkopelaamisesta kiinnostuneille nuorille. Tavoitteena on verkostoitua samanhenkisten nuorten kanssa yhteisen harrastuksen parissa.   Lanit ovat samalla myös Töysän toimipisteen kolmannen vuoden datanomiopiskelijoiden ... Lue koko uutinen »
JAMI on nyt Facebookissa
  Tykkää JAMIsta Facebookissa. JAMIn Facebook-sivuilta löydät ajankohtaisia koulutusta koskevia asioita, kilpailuja ja valokuvia.    www.facebook.com/jamin.fi
Opinlakeusmessujen arvonnassa voittaneet
  Järviseudun ammatti-instituutti JAMIn Opinlakeus-arvonnoissa onnetar suosi Laura Häikiötä Seinäjoelta ja Aleksi Paukkua(oik.) Seinäjoelta. Laura pokasi iPod Nanon ja Aleksi Logitechin pelihiiren ja näppäimistön. Palkinnot kävi Seinäjoella luovuttamassa JAMIlta ... Lue koko uutinen »
(Opin)Lakeuden kutsu
Opinlakeus-messut järjestettiin Seinäjoella 22-23.1.2014. Myös JAMI oli mukana messuilla neljän eri tutkinnon voimin. JAMIn kolmannen vuoden datanomiopiskelijat Dmitri Toivola, Petri Matintupa ja Iiro Pitkänen kuvasivat messuilta koostevideon.  
wsd