Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Organisaatiokaavio
Strategia ja talous »
Kuntayhtymähallitus »
Kuntayhtymävaltuusto »
Tarkastuslautakunta
Hallintosääntö
Hinnasto
Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuusilmoitukset
Palvelut »
Työpaikkaohjaajakoulutus
Hankkeet »
OSPE 2015
Jami Green Care
REKO-hanke
Lähiruokaa Järviseudulla
Sidonnaisuusrekisteri
Henkilötietojen käsittely

Etusivu » Jami » Hankkeet » OSPE 2015 » Yrkesakademin kielikylpy


Yrkesakademin kielikylpy

Raportti Yrkesakademin metsäkoneopiskelijoiden vierailusta Kurejoen Luonto- ja ympäristöalalla, aiheena oli lumen syvyyden mittaaminen Suomen ympäristökeskuksen virallisella mittauslinjalla nro 1470401.

Aika: 16.3.2016, klo 10-14

Läsnä: JAMIn luonto- ja ympäristöalan opiskelijoita 4 henkilöä sekä opettaja Heli Hämäläinen, Yrkesakademin metsäkoneopiskelijoita 13 sekä kaksi opettajaa Mikael Rönnkvist ja Kaj-Magnus Lithen.

 

Kiersimme Kurejoen JAMIn alueelta alkavan Suomen ympäristökeskuksen lumilinjan 16.3. klo 10-12. Opiskelijat mittasivat 80 sauvamittausta määrittääkseen lumen syvyyden erilaisissa maastotyypeissä. Samalla kartoitettiin lumen vesiarvoa tekemällä kahdeksan punnitusta erityisellä vaakalla samoissa maastotyypeissä ja erilaisilla metsäalueilla.

 

Lumilinjan pituus on noin kolme kilometriä. Lunta oli keskimäärin noin 20 senttiä. Määrä kuitenkin vaihteli 8-38 sentin välillä. Jäätä oli maan rajassa 0-2 cm. Pälviäkin alkoi jo näkyä varsinkin kuusivaltaisessa metsässä.

Lumilinjakierroksen tulokset kirjoitettiin puhtaaksi ja lähetettiin Suomen ympäristökeskukselle heti maastoretken jälkeen.

 

Lumilinjakierroksen jälkeen kokoonnuimme JAMI Kurejoen luontopolun yhteydessä olevalle laavulle lounastamaan. Makkaraa oli keitossa ja kahvit tehtiin avotulella nokipannulla. Luonto- ja ympäristöalan opiskelijat olivat valmistaneet ruuat nuotiolla lumilinjakierroksen aikana. Nokipannukahvin kanssa paistettiin tikkupullia.

 

Monenlaisia uusia sanoja opittiin sekä ruotsista että suomesta. Kyselimme myös metsäkoneopinnoista ja niiden sisällöistä sekä opiskelijoiden suhtautumisesta metsien hoitoon. Kerroimme luonto- ja ympäristöalasta ja näytimme valokuvia retkiltämme ja opiskelustamme. Päivä oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen sekä opettajille että opiskelijoille.

 

Liitteenä osallistujalista sekä valokuvia. Täytyy vielä erikseen mainita kuinka mahtavasti kaikilla opiskelijoilla oli oikeat säänmukaiset vaatteet ja kengät päällä metsään lähtiessämme. Sääkin suosi ja koko ajan paistoi aurinko.

 

Osallistujat

IMG_4633, IMG_4635, IMG_4636IMG_4638IMG_4639IMG_4640IMG_4642IMG_4643IMG_4644IMG_4645IMG_4646

 

 

Terveisin Heli Hämäläinen

wsd